Bröllopsfotograf i Göteborg

Här är en samling på vanliga frågor och svar. Hittar du inte det du söker så är du varmt välkommen att skicka din fråga till mig.

 
Bröllopsfotograf i Göteborg

Hur bokar vi?

För att boka mig som fotograf skickar ni en förfrågan via mail med det datum ni ska gifta er. Jag återkopplar snarast för att meddela om jag är tillgänglig eller ej. 

 

Skriver du avtal med alla dina kunder?

Ja, jag skriver alltid ett avtal med alla mina kunder. Ett avtal innebär en säkerhet för båda parter om vad som är överenskommet och vad som förväntas av mig och er som kunder.

 

Är du bröllopsfotograf i enbart göteborg?

Jag fotograferar bröllop i Göteborg, Halland, Kungälv, Uddevalla och Kungsbacka men reser också runt i Sverige för olika bröllopsfotograferingar. Nästan allting är möjligt.

 

Träffas vi innan bröllopet så vi kan lära känna varandra?

Jag vill alltid träffas ett par månader innan bröllopsdagen för en genomgång av den stora dagen. Jag ser helst att vi ses på själva vigselplatsen för att prata ihop oss. Att träffas på ett café går också utmärkt. 

 

Hur redigerar du bilderna?

Varje bild är unik i sig. Varje brudpar gör sig fina i varierande poser och miljöer och varje dag erbjuder en ny ljussättning. Jag eftersträvar så naturliga och avslappnade bilder som möjligt. Eftersom jag vill behålla känslan bakom bilden retuscherar jag inte bort saker som hör till er personlighet. Om jag däremot finner störande element i bilden blir jag mer djupgående i min redigering för att uppnå optimalt resultat. Jag levererar alltid mina bilder högupplösta och i färg. Jag ser efter bland annat vitbalans, kontrast och högdagrar i bilden. Varje bild redigerar jag väldigt noga så ingenting missas.

Bröllopsfotograf i Göteborg
 

Måste vi posera som modeller för att bli fotograferade?

Jag vill alltid skapa naturliga bilder med känsla i. Att posera framför kameran betyder inte att man ska agera modell. Det jag försöker styra är det som gör bilden mer intressant. Att be brudgummen flytta på sin hand eller bruden att lyfta på huvudet har som syfte att bilden ska bli mer intressant och få en bättre komposition. Samtidigt försöker vi tillsammans skapa en naturlig look.

 

Hur väljer du bilderna och varför väljer du de bilderna du gör?

Jag väljer bilderna utifrån skärpa, komposition och ljus men framför allt den känsla som bilden inger- jag lägger stor vikt på att bilderna har en genuin känsla. Efter att jag har valt de bilder som ska levereras påbörjar jag arbetet med redigeringen.

 

fotograferar du ensam?

För de större bröllopsfotograferingarna har jag med mig en eller två assistenter. Assistenternas uppgift är att hjälpa till med bland annat ljussättningen. De kollegor jag har med mig kan komma att fotografera under vigsel, mingel och gratulationer för att vi ska kunna fånga de stora händelserna ur så många olika vinklar som möjligt. Under själva porträttfotograferingen är det endast jag som fotograferar er.  

 

Vad händer om du blir sjuk på vår dag?

Det har lyckligtvis aldrig hänt att jag har blivit sjuk eller behövt ställa in en fotografering på grund av sjukdom. Om detta ändå skulle ske har jag ett stort kontaktnät med väldigt duktiga bröllopsfotografer som kan rycka in och som skulle kunna garantera hög kvalitet på era bröllopsbilder.

 

Hur går betalningen till?

När ni har bestämt er för att jag ska vara er bröllopsfotograf kommer vi att skriva ett avtal. Efter påskrivet avtal skickar jag en faktura på handpenning. När handpenningen är betalad har jag bokat in er i min kalender. Inga andra uppdrag bokas den dagen för att fullt fokus ska vara på er. Handpenningen drar jag sedan av den slutliga fakturan som jag skickar till er efter bröllopet och strax innan det att bilderna är ivägskickade till er.

Bröllopsfotograf i Göteborg