Blogg 2018-09-23T22:49:56+00:00

The light

Det blev titeln för denna Enkelbeckasin. En fågel art som är ganska liten, rädd och nervös för oss människor med en lång näbb som söker sin föda från lera och vatten.

Har länge velat fotografera fågelarten i deras hemmiljö. Det enda chansen som fanns var att fotografera de i deras egna miljö från ett gömsle som jag satt upp.

Satt mig länge i mitt gömsle från tidigt på morgonen till sent på kvällen där jag visste att arten skulle dyka upp. Sent på kvällen då det dök upp ca 3m från mig blev det en del bilder på fågeln vilket jag är väldigt tacksam för.

Älskar denna med den mörka bakgrunden och det mjuka kvällsljuset som försiktigt träffar på fågel från sida och lyser upp den.

Med andra ord en lyckad dag till slut.

Blåsig dag vid kusten.

En balansgång mellan harmoni och oro fångat i de sista minuterna av kvällen innan den kalla och mörka natten faller in.

Blicken fångas direkt in mellan stenarna och vågorna. Efter ett litet tag vill de blygsamt titta mot det svaga ljuset som solen lämnat efter sig.

Hummerviken/Höno.

Canon 5d mark III/20mm/Nisi Pol filter/Nisi gråfilter/Iso 100/f 14/0,8 Slutartid.

Skäktefallet i Trollhättan

Mitt första inlägg om att blogga mina fotografier. Detta slog mig idag om att jag kanske ska börja blogga om mina bilder. Kunna berätta om mina bilder, dela med mig om mina känslor i bilderna samt kamera inställningarna och även vad jag hade för förväntningar av just den dagen.

Skäktefallet i Trollhättan var målet tillsammans med en god vän till mig vid namn Ulf. Lika intresserad av natur och landskapsfotografering som jag åker vi mot Trollhättan. Samma dag hade jag köpt mina riktiga gummistövlar. Köpte stövlarna enbart för att kunna med gott samvete gå in i fallet och kunna fotografera fallet ännu närmare. Och jag visste att idag skulle jag skapa en svartvit bild som skulle vara stor och mäktigt. Och att det fanns en chans att jag skulle tappa kameran och objektivet i vattnet.

Bild tog jag från inne i fallet. Gick ut i vattnet en bit, sänkte kameran så mycket det gick utan att försöka doppa den i vattnet. Med en slutartid på 2sekunder tog jag några bilder med några olika kompositioner. Känslor när man känner, YES där satt den var på denna bilden. Något jag alltid strävar efter är att bilden ska vara näst intill perfekt redan i kamera och inte behöver pillas på så mycket i LR eller PS.

Och så här blev resultatet av en av dem många bilderna jag tog från dagen.

Canon 5d mark3/Iso 100/ 17mm/2 sek slutartid/ Nisi gråfilter

För att komma till första sidan klicka här!